Zelf de wasbak ontstoppen?

De wasbak in uw badkamer is verstopt. Het water spoelt langzaam weg door de afvoer en het afvoerputje maakt een borrelend geluid. Bij een ernstige verstopping spoelt het water zelfs helemaal niet meer weg. Niets is zo vervelend als een verstopte wasbak! Als u last heeft van een lokale sanitaire verstopping, de afvoer is op één specifieke plaats verstopt, dan is zelf een wasbak ontstoppen vaak mogelijk. Met een eenvoudig stappenplan, van oppervlakkig tot grondig, kunt u de wasbak eigenhandig ontstoppen:

1. Maak gebruik van een rubberen of vloeibare ontstopper om oppervlakkig vuil te verwijderen
2. Behandel uw afvoer met een azijn-/sodaoplossing en spoel door met kokend water
3. Verwijder de wasbakzeef met een schroevendraaier
4. Draai de sifon onder de afvoer los en reinig deze
5. Om een diepere verstopping in de zwanenhals te verhelpen gebruikt u een ontstoppingsveer

Een wasbak ontstoppen is de oplossing van een sanitaire verstopping, maar nog beter is het om een dergelijke sanitaire verstopping te voorkomen. Dit kunt u eenvoudig doen door aandacht te schenken aan de volgende punten:

• Wees zuinig met het gebruik van zeep
• Spoel geen klodders tandpasta door de wasbak
• Plaats een wasbakzeefje om haar- en zeepresten op te vangen
• Maak het zeefje in de wasbak regelmatig schoon

Vakkundig de wasbak ontstoppen

Lukt het wasbak ontstoppen eigenhandig niet? Rioolservice Spoed heeft een landelijk netwerk van gekwalificeerde vakmannen die ook bij u in de buurt uw wasbak ontstoppen. We hebben een zeer snelle service: als u vandaag belt wordt u dezelfde dag nog geholpen. Bel nu 085 432 02 02!