Afvoer verstopt? Hulp in uw regio

Het leidingnetwerk in uw woning is op verschillende afvoeren aangesloten. Zo nu en dan treden er verstoppingen op, bijvoorbeeld in de afvoer van keuken- en badkamersanitair door onbehoorlijk afval of achtergebleven zeepresten. Niet alleen binnenshuis raakt de afvoer verstopt, ook rondom het huis doen verstoppingen zich voor. De regenpijp kan verstopt raken door takjes en bladeren, met als gevolg dat de hemelwaterafvoer niet naar behoren werkt. Laat het probleem oplossen door Rioolservice Spoed. Wij verhelpen de verstopping in de afvoer snel en vakkundig in uw regio.

Uw afvoer ontstoppen

U heeft een verstopte afvoer. In sommige gevallen kunt u de afvoer zelf ontstoppen. Bij een lokale verstopping is dit meestal mogelijk. Denk aan een kleine verstopping in de afvoer van de keuken de verstopping manifesteert zich dan op één specifieke plek. U kunt het volgende proberen:

Verstopping keukenafvoer of wastafel oplossen

 1. Gebruik een rubberen ontstopper of een chemisch ontstoppingsmiddel (volg de aanwijzingen op het etiket)
 2. Behandel uw afvoer met een azijn-/sodaoplossing en spoel door met kokend water
 3. Verwijder het zeefje in de gootsteen/wastafel en maakt dit schoon tezamen met de afvoerleiding
 4. Haal de sifon onder de afvoer los en reinig deze inclusief de afvoerleiding
 5. Reinig de zwanenhals (gebruik een ontstoppingsveer)

Badwaterafvoer of doucheputje ontstoppen

 1. Gebruik een rubberen ontstopper of een chemisch middel om het oppervlakkige vuil te verwijderen
 2. Behandel uw afvoer met een azijn-/sodaoplossing en spoel door met kokend water
 3. Verwijder het deksel van het doucheputje of de dop van uw badafvoer
 4. Plaats de douchekop op de afvoer en spoel het vuil weg
 5. Verwijder met een lang voorwerp dieper gelegen vuil uit de leiding

Verstopte regenwaterafvoer

Ook buitenshuis kan verstopping van een afvoer voor grote problemen zorgen. De regenafvoer heeft, anders dan uw badkamer- of keukenafvoer, geen last van vuil dat u zelf doorspoelt. Een regenpijp raakt juist verstopt door vuil van buiten. Denk aan bladeren, takjes en andere troep die via het dak in de afvoer terechtkomt.

Gebrekkig onderhoud zorgt er op termijn voor dat uw regenwaterafvoer verstopt raakt. Door verstopping zoekt het hemelwater een andere uitweg. Het kan uw dak of muren doordringen. Een specialist kan uw gehele stelsel controleren op schade of verstopping. Het reinigen van uw afvoer voorkomt schade aan uw dak en woning.

Afvoer laten ontstoppen in uw regio

De hierboven genoemde tips werken maar tot op zekere hoogte. Wanneer een verstopping zich niet aan de oppervlakte bevindt zal er veel meer nodig zijn dan een flesje ontstoppingsmiddel of een ouderwetse ontstopper. Meestal bieden deze methodes maar voor korte tijd verlichting van het probleem. De ontstoppingsbedrijven uit ons netwerk hebben specialistische apparatuur en gereedschappen tot hun beschikking waarmee een afvoerverstopping bij de bron wordt aangepakt.

Dag en nacht bereikbaar bij afvoer verstopping

Heeft u snel hulp nodig bij het ontstoppen van uw afvoer, of is uw regenafvoer verstopt? Waar in Nederland u ook woont, wij kunnen u altijd helpen. De vakmannen met wie wij u in contact brengen, zijn dag en nacht beschikbaar om een verstopping in de afvoer snel te verhelpen. Wij bieden direct hulp bij hoge spoed. Als u nu belt wordt u vandaag nog geholpen. Neem daarom contact met ons op:

 1. Bel 085 4320202, 24 uur per dag bereikbaar
 2. Geef uw postcode en probleem door
 3. Maak een afspraak met een vakman bij u in de buurt

Rioolservice Spoed zorgt voor de beste vakmannen uit uw regio. Alle bedrijven die bij ons zijn aangesloten beschikken over alle benodigde kennis en kunde en hebben bovendien jarenlange praktijkervaring. Het ontstoppen van een afvoer is voor hen geen enkel probleem!