Verstopping voorkomen

Datum: 28-09-2015

Voorkom verstoppingEen verstopping in de afvoer is een veel voorkomend probleem. Er wordt dan ook van alles doorgespoeld. Vochtige doekjes, etenresten, luiers, je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt in het toilet gegooid. Hoe is dit te voorkomen? Heel simpel. Zet pedaalemmers in het toilet en in de badkamer.

Pedaalemmers

Door pedaalemmers te plaatsen in uw toilet en uw badkamer, maakt u het gemakkelijker voor uzelf en voor uw gasten om niet meer van alles in de wc te gooien. Grote hoeveelheden toiletpapier, tampons, inlegkruisjes, luiers en vochtige doekjes zijn vaak de oorzaak van een verstopping. Door de aanwezigheid van een prullenbak is het niet nodig om dit allemaal door de WC te spoelen. Denk ook om de haren in het doucheputje. Laat deze niet allemaal het riool in spoelen, maar pak ze op en gooi ze in de pedaalemmer.

Borrelen

Mocht u riool wel gaan borrelen. Dan is het handig eerst te gaan kijken bij de sifon. Is deze in orde? Laat dan uw riool preventief reinigen om een echte verstopping te voorkomen. Overigens kunt u er ook voor kiezen om eens per jaar uw riool preventief te laten reinigen. Wilt u hier graag meer informatie over? Neem dan contact op met ons

Terug naar het overzicht