Riool ontluchten

Datum: 26-08-2015

Riool ontluchtenIn het riool zit naast vies water ook lucht. Deze lucht moet plaats maken op het moment dat er bijvoorbeeld doorgespoeld wordt. De lucht kan ontsnappen via de ontluchtingspijp op uw dak. Het komt regelmatig voor dat de ontluchting niet helemaal goed meer werkt. Dit kan meerdere oorzaken hebben.

Ontluchtingsprobleem zonder verstopping

Het bubbelende geluid dat u weleens hoort bij de afvoer is typisch een ontluchtingsprobleem. Heeft u hier veel last van en geen verstoppingen? Dan is een snelle oplossing vaak niet voor handen. Meestal ontstaan deze problemen wanneer er iets is veranderd aan het rioolnet van uw huis. Het beste kunt u contact met ons op nemen. Wij kunnen uitzoeken waar het probleem vandaan komt.

Wel stank geen bubbelend geluid

Heeft u wel stank maar geen bubbelend geluid? Dan komt dit vaak door een ingedroogd stankslot. In de sifon staat dan geen water meer en daardoor ontsnapt de lucht uit het riool, via uw afvoer in de kamer. Dit is simpel op te lossen door water in de sifon te laten lopen. Komen er ondanks een goede ontluchting toch vieze luchtjes naar binnen? Dan kan het zijn dat de ontluchtingspijp niet op de juiste plek is geplaatst. Ook is het mogelijk dat er in het openbare riool aanpassingen zijn gedaan. Heeft u opeens stank na werkzaamheden bij u in de buurt? Neem dan contact op met de gemeente.

Terug naar het overzicht