Grijp in bij stankoverlast

Stankoverlast is erg onprettig: u ruikt continu een penetrante geur die u wellicht niet direct kunt plaatsen. Van stankoverlast kunt u in sommige gevallen zelfs onwel worden. Vooral rioolstank kan een sterk effect hebben op de gezondheid. De ammoniak-achtige lucht kan leiden tot ondraaglijke hoofdpijnen. Wacht dus niet langer en grijp in bij stankoverlast!

Als het huis stinkt naar riool wordt vaak direct gedacht aan een probleem in het toilet of een afvoer. Rioolstank in huis wordt echter meestal veroorzaakt door schade in uw riolering. Denk bijvoorbeeld aan scheurtjes of breuken in ondergrondse leidingen. Het is in zo’n geval onmogelijk om zelf de rioollucht in huis te verwijderen.

Rioolstank laten opsporen en verhelpen

Rioolservice Spoed heeft een landelijk netwerk van experts op het gebied van stankoverlast. We kunnen u dus ook in uw regio van dienst zijn met het opsporen en verhelpen van rioolstank. Weet u niet waar de nare geur vandaan komt? Met behulp van professionele stankdetectie kan de rioolspecialist de oorzaak van het stankprobleem achterhalen. Zo kan er gericht gekeken worden naar een oplossing door middel van reparatie of renovatie van uw riolering.

Stankdetectie in uw regio

Het opsporen van stankoverlast gebeurt door middel van stankdetectie. Om de oorzaak van stankoverlast op te sporen wordt vooral gebruik gemaakt van rookdetectie. Er wordt dan met een (milieuvriendelijke) rookgenerator rook in het riool geblazen. De rook zal naar buiten komen op plaatsen waar kleine scheuren of barsten in de rioolleiding zitten. Dit zijn de meest waarschijnlijke plaatsen waar de stankoverlast zich manifesteert. Met stankdetectie kan de oorzaak van de stankoverlast eenvoudig worden aangetoond en vanuit de oorzaak kan de stap naar oplossing van de rioolstank gemaakt worden.

Neem contact op met Rioolservice Spoed door te bellen naar 085 4320202. Wij zijn 24/7 te bereiken!