Eigenhandig de gootsteen ontstoppen

Een verstopte gootsteen is zeer vervelend. Het vuile water kan niet meer voldoende wegstromen en er blijft continu een laag water in de gootsteen staan. Dit is niet alleen zeer hinderlijk maar ook nog eens erg onhygiënisch. In sommige gevallen kunt u zelf de gootsteen ontstoppen, zeker wanneer het om een lokale verstopping gaat en de verstopping zich in de afvoer van de gootsteen bevindt. U kunt het volgende stappenplan toepassen bij het gootsteen ontstoppen. Dit stappenplan gaat van een oppervlakkige verstopping tot een zeer diepgaande gootsteenverstopping:

1. Gebruik een rubberen ontstopper of een vloeibaar ontstoppingsmiddel
2. Behandel uw afvoer met een azijn-/sodaoplossing en spoel door met kokend water
3. Haal het zeefje in de gootsteen los met een schroevendraaier en verwijder het vuil
4. Verwijder de sifon onder de afvoer en maak deze en de leiding schoon
5. Gebruik een ontstoppingsveer om de zwanenhals te reinigen

Het is van belang om de oorzaak van de sanitaire verstopping te achterhalen. Zo kunt u een gootsteenverstopping de volgende keer voorkomen. Is de oorzaak overtollig vuil, zoals etensresten? Plaats een gootsteenzeefje en maak dit regelmatig schoon. Gooi nooit vet door de gootsteen, dit werkt een gootsteenverstopping in de hand. Spoel de afvoer regelmatig goed door en wacht niet af bij vermoedens van verstopping.

Hulp bij gootsteen ontstoppen

Wilt u de gootsteen ontstoppen maar lukt u dit niet zelf? Geen probleem. Rioolservice Spoed staat voor u klaar met de beste vakmannen bij u in de buurt. Bel nu 085 432 02 02!